Ce trebuie să știți despre sindromul Pancoast?

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

tumorile pancoastice sunt un tip de tumoră pulmonară. Alte simptome specifice apar alături de o tumoră pancoastică, iar medicii se referă la acestea ca sindrom pancoast.

O tumoră pancoast este o tumoră cu celule non-mici care s-a răspândit și a afectat țesuturile din apropiere, în special vertebrele și coastele. Un alt nume pentru aceasta este o tumoră superioară de sulcus.

Pe măsură ce tumora se răspândește, declanșează simptomele neurologice care îl fac diferit de alte tipuri de cancer.

tumorile pancoastului reprezintă mai puțin de 5 % din toate tumorile pulmonare. Tumora și sindromul își iau numele de la radiologul american care le -a descoperit în 1932 – Dr. Henry Pancoast.

Ce sunt tumorile pancoastice?

Când o persoană dezvoltă o tumoră în anumite anumite părți ale corpului – de obicei partea superioară a plămânului – se poate răspândi în țesuturile din apropiere și poate provoca o serie de simptome.

medicii pot distinge tumorile pancoastice de alte tumori, deoarece cresc în vârful fiecăruia și a plămânului și duce la simptome neurologice.

tumorile pancoastului se dezvoltă din cancerele cu celule non-mici. De obicei, încep ca un cancer de celule scuamoase, dar pot începe, de asemenea, uneori ca adenocarcinom sau cancer de celule mari.

 • NERVES
 • RIBS din apropiere
 • Regiune între plămâni
 • Oase mici ale coloanei vertebrale
 • Ce este cancerul pulmonar cu celule mici? Aflați mai multe despre ce este și cum diferă de cancerul pulmonar cu celule mici.

  factori de risc

  Factorii de risc pentru sindromul pancoastului sunt similari cu cei pentru alte tipuri de cancer pulmonar. Acestea includ:

  • Fumatul de tutun sau expunerea la fum de tutun second -hand
  • Vârsta, deoarece majoritatea apar atunci când oamenii au vârste cuprinse între 50 și 60 de ani
  • Sex, deoarece tind să afecteze bărbații mai des decât femelele

  sindromul pancoastului apare cel mai frecvent cu cancerul pulmonar, dar se poate dezvolta cu alte tipuri de cancer, cum ar fi mezoteliomul sau carcinomul chistic adenoid .

  Simptomele au apărut, de asemenea, cu cancere care s -au răspândit din laringe, tiroidă, vezică și col uterin.

  În cazuri rare prostaline in farmacie, au existat dovezi că simptomele provin din bacteriene și fungice infecții, cum ar fi tuberculoza și aspergiloza.

  Cum afectează fumatul organismul? Aflați mai multe aici.

  simptome

  Simptomele unei tumori pancoastice diferă de cele ale cancerului în alte părți ale plămânului. Datorită poziției lor în partea de sus a plămânului, acestea provoacă rareori tusea și scurtarea respirației care apar de obicei cu cancerul pulmonar.

  În schimb, tumora pune presiune asupra nervilor. Această presiune poate duce la durere în pieptul, gâtul, fața sau brațele superioare și poate duce, de asemenea, la următoarele simptome:

  • Durere severă și persistentă la umăr și omoplat
  • Durerea radiată în braț sau peretele pieptului
  • Durere, furnicături sau slăbiciune în mână și degete

  Durerea poate fi severă și constantă, iar mâna sau brațul poate risipi sau se micșorează ca mărime. Măsura efectelor tumorii va depinde de locul în care crește.

  Pe măsură ce cancerul progresează, poate începe să metastazeze (răspândire) în întregul corp. Persoana va începe să experimenteze oboseala, o pierdere a poftei de mâncare și alte simptome care sunt comune cu cancerul.

  Sindromul Horner

  Sindromul Horner poate apărea și cu tumori pancoastice. Simptomele rezultă din deteriorare sau perturbare a anumitor nervi.

  Sindromul Horner afectează de obicei doar o parte a feței.

  O persoană poate observa următoarele:

  • Elevul de pe partea afectată care se micșorează în dimensiuni, numită Pinpoint Pupil
  • Pleaia superioară care începe să se ducă
  • Înroșirea și incapacitatea de a transpira

  Alte tipuri de cancer pulmonar au simptome diferite, dar factori de risc similar. Aflați mai multe despre cancerul pulmonar.

  Diagnostic

  Diagnosticul sindromului pancoast și tumorile pancoastului poate dura timp, deoarece simptomele nu sunt tipice pentru cancerul pulmonar.

  Multe persoane vor vedea un neurolog sau ortoped Chirurg înainte de a consulta un oncolog.

  Un medic va diagnostica o tumoră pancoastică folosind:

  radiografie: Această scanare poate dezvălui țesut anormal în partea de sus a plămânului. De asemenea, poate arăta dacă tumora a invadat coastele sau vertebrele. Cu toate acestea, în primele etape, umbrirea poate face ca tumorile pancoast să fie dificil de văzut pe o rază X.

  CT sau Scanare RMN: aceste scanări pot indica dacă tumora a intrat în peretele pieptului, coloana vertebrală, vasele de sânge , nervii, vânt, esofag (țeavă alimentară) sau regiune între plămâni.

  bronhoscopie: Pentru această procedură, un medic va folosi un tub luminat cu o cameră pe el pentru a vizualiza căile respiratorii.

  Biopsie tisulară: Dacă un medic suspectează cancerul, va efectua o biopsie. Această procedură implică eliminarea unui eșantion de celule pentru examinare. De obicei, vor face acest lucru trecând un ac prin piele.

  Dacă rezultatele biopsiei confirmă faptul că cancerul este prezent, medicul poate efectua teste suplimentare pentru a vedea dacă cancerul s -a răspândit în alte zone ale corpului , cum ar fi creierul sau oasele.

  stadializare

  Medicul va trebui, de asemenea, să cunoască stadiul cancerului. Aceste informații îi vor ajuta să decidă cu privire la opțiunile de tratament adecvate și să estimeze perspectivele individului.

  medicii folosesc sistemul TNM pentru a pune în scenă tumorile pancoastice. Acest sistem se concentrează pe următorii factori:

  tumoră (t): Cât de mare este tumora?

  noduri (n): A afectat ganglionii limfatici?

  Metastaze (M): S -a răspândit la părți mai îndepărtate ale corpului?

  Doctorul atribuie un număr fiecărui factor. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai avansat cancerul și cu atât este mai greu de tratat.

  tumorile pancoastului sunt tumori care s -au răspândit și au afectat alte țesuturi. Din acest motiv, etapa lor va fi întotdeauna T3 sau T4 în sistemul de stadializare TNM.

  t3 tumorile afectează doar peretele pieptului sau lanțul de nervi care curg de la gâtul coloanei vertebrale.

  t4 tumorile au ajuns fie la coloana vertebrală, nervii care aleargă de la gât la membrele superioare, fie vasele de sânge.

  Ce înseamnă să ai cancer pulmonar metastatic?

  Când să vezi un medic

  oricine dezvoltă simptome ale sindromului pancoastului sau al oricărui tip de cancer pulmonar ar trebui să vadă un medic.

  tumorile pancoastului sunt neobișnuite. Pentru a fi sigur de un diagnostic precis, o persoană poate dori să consulte un medic cu cunoștințe de specialitate despre cancerul pulmonar, inclusiv sindromul pancoastului.

  Tipul de tratament va depinde de sănătatea generală a individului, de asemenea ca mărime a tumorii și a zonelor corpului pe care îl afectează.

  Tratamentul poate viza reducerea simptomelor sau eliminarea cancerului și poate implica una sau mai multe dintre următoarele:

  • Radioterapie
  • Chirurgie

  Opțiunile pentru gestionarea simptomelor includ medicamente pentru ameliorarea durerii și tratament cu steroizi pentru a reduce presiunea nervului.

  Chirurgie

  mai puțin de jumătate dintre cei cu o tumoră pancoastică pot avea o intervenție chirurgicală. În multe cazuri, intervenția chirurgicală nu este posibilă datorită răspândirii tumorii.

  tipul de intervenție chirurgicală va depinde de țesuturile pe care tumora le -a afectat. Chirurgul poate avea nevoie să îndepărteze întregul plămân, țesuturile afectate din apropiere sau coastele superioare.

  În unele cazuri, este posibil să fie nevoie să îndepărteze o arteră majoră și să o înlocuiască cu un tub artificial pentru a menține alimentarea cu sânge.

  Chirurgia pentru tumorile pancoastice poate fi riscantă. Are o rată totală de mortalitate de 5% și o șansă de complicații de 7–38%.

  posibile complicații includ:

  • Un risc de infecție
  • O embolie aeriană
  • Complicații vasculare
  • Daune neurologice, conducând, de exemplu, la slăbiciune în mână

  Experții bazează aceste estimări pe trecut Cu toate acestea, statistici. Factorii individuali – cum ar fi sănătatea și vârsta generală – joacă întotdeauna un rol în rezultatul unei persoane în urma intervenției chirurgicale sau a tratamentului.

  chimioterapie și radioterapie

  Un medic poate recomanda chimioterapie, radioterapie, sau o combinație dintre cele două, uneori numită „chimioradioterapie”. Body.

  Ambele tehnici pot ucide celulele canceroase, dar pot avea efecte secundare adverse.

  Studiile au sugerat că o combinație de chimioterapie și radioterapie poate fi mai eficientă decât chimioterapia singură, Deși efectele adverse pot fi mai severe.

  abordări noi, inclusiv medicamente cunoscute sub numele de agenți biologici, afectează factori care duc mai precis la cancer. În viitor, acestea pot îmbunătăți rezultatul pentru persoanele cu sindrom pancoast.

  Prevenirea

  Cea mai importantă măsură preventivă pentru a reduce riscul de cancer pulmonar este să renunți la fumat, dacă este cazul și să încerce să evite inhalarea fumului second -hand.

  screeningul poate ajuta medicii să detecteze schimbările atunci când cancerul este în stadiile incipiente, permițând un tratament precoce, ceea ce poate duce la un rezultat mai bun.

  Persoanele care ar putea beneficia de screening sunt cei care:

  • au un istoric familial de cancer pulmonar
  • au un istoric de expunere la azbest
  • sunt Peste 55 de ani și au un istoric de fumat

  Obțineți câteva sfaturi aici despre cum să renunțați la fumat.

  În trecut, o tumoră pancoastică a fost întotdeauna fatală, Dar progresele medicale din ultimele decenii au îmbunătățit perspectivele pentru persoanele cu acest cancer.

  După tratamentul cu chimioterapie, radiații și chirurgie, rata generală de supraviețuire de 2 ani este de 55-70%.

  Dacă operația permite îndepărtarea completă a CAN Celulele cerești, rata de supraviețuire de 5 ani este de 54-77%. Perspectiva este mai bună pentru persoanele cu tumori în stadiu T3 decât pentru cei cu tumori în stadiu T4.

  Perspectiva este mai puțin pozitivă pentru persoanele care:

  • primesc un diagnostic la T4 Etapa
  • au, de asemenea, sindromul Horner
  • au celule canceroase pe care medicii nu le pot elimina

  tumorile pancoastice sunt tratabile, dar există și riscul ca aceștia să fie se va întoarce. Dacă o fac, ei tind să afecteze creierul.

  Takeaway

  Oricine care observă simptome neurologice sau alte simptome care ar putea rezulta dintr -o tumoră pancoasti ar trebui să vadă un medic cât mai curând posibil.

  Este deosebit de important pentru ei să facă acest lucru dacă prezintă un risc ridicat de cancer pulmonar, datorat, de exemplu, unui istoric de fumat tutun.

  Oricine are în vedere renunțarea la fumat ar trebui să vorbească cu medicul lor, care va putea ajuta. Produsele pentru renunțarea la fumat sunt disponibile în farmacii și pentru a cumpăra online.

  Q:

  Există simptome timpurii ale unei tumori în partea superioară a plămânului? Este posibil să știm dacă se dezvoltă?

  a:

  tumorile din porțiunea superioară a plămânului pot avea simptome timpurii care includ dureri în partea superioară a spatelui, omoplatelor sau Armul din cauza răspândirii cancerului la coaste, vertebre, nervi și vase de sânge.

  simptome respiratorii, cum ar fi lipsa respirației sau o tuse, nu apar în mod obișnuit cu tumorile pulmonare superioare. Cu toate acestea, unii oameni pot avea deloc simptome, iar altele pot avea simptome nespecifice, cum ar fi oboseala sau pierderea poftei de mâncare.

  O persoană ar trebui să vadă un profesionist din domeniul sănătății dacă are probleme.

  Răspunsurile reprezintă opiniile experților noștri medicali. Tot conținutul este strict informativ și nu ar trebui să fie considerat sfaturi medicale.

  • Cancer de sân
  • Cancer pulmonar
  • Cancer/Oncologie
  • Fumatul/Renunțarea Smoking

  Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .